Jongdierenkeuring 2007

Nadat we een jaartje hadden overgeslagen was er dit jaar weer een JongDierenKeuring. Er waren 149 dieren ingeschreven, 49 hoenders, 20 cavia's en 80 konijnen. De keurmeesters waren deze keer A. de Mik  bij de hoenders, A. Westerveld en W. Kok bij de konijnen en W. van Dongen bij de cavia's.

Al vanaf 8 uur werden de dieren ingekooid en om 9 uur begon het keuren. Er was zoals gewoonlijk veel aandacht en tijd voor vragen en ook de jeugdleden waren zeer enthousiast met het vergaren van kennis en adviezen. In de middag kon voorzitter Mario Griekspoor de prijzen gaan uitdelen. Prijswinnaars bij de konijnen: PJ v/d Slik, W. van Dongen, J. Griekspoor, C. Robbemont en J. Engels. Bij de jeugd waren er prijzen voor Emma Callewaert en Nina Hoogendijk. Bij de cavia's gingen A. de Geus en J. Griekspoor met de prijzen naar huis.  Bij de grote hoenders wonen H. Kruijthoff en de Kinderboerderij Binnenmaas. Bij de dwerghoenders stak ons jeugdlid Piet van Welie er met kop en schouders boven uit. Hij won met zijn Wyandotte kriel alle prijzen!

Een overzicht van de zaalHoenderkeurmeester de MikKonijnenkeurmeester KokKonijnenkeurmeester WesterveldCaviaKeurmeester Van DongenOren metenPrijswinnaar konijnen PJ van der SlikWinnaar bij de konijnen Wim van DongenWinnaar bij de konijnen/cavia's: J. GriekspoorWinnaar bij de konijnen: Jan EngelsWinnaar bij de konijnen: Cees RobbemontPrijswinnaar jeugd bij konijnen Emma CalleweartPrijswinnaar jeugd bij de konijnen Nina HoogendijkAanmoedigingen voor de jeugdWinnaar bij de Hoenders: KB BinnenmaasPiet van de Welie valt ook in de prijzenAlle jeugd op een rijtje