Verslag Jongdierendag 2017

Klik hier voor een foto impressie

Het seizoen 2017/2018 is weer begonnen met de jaarlijkse jongdierendag op 2 september. Normaal worden alleen jonge dieren (van het huidige jaar) gekeurd, maar omdat vanwege de vogelgriep de hoenders vorig jaar buiten de boot vielen mochten ook hoenders uit 2016 worden ingeschreven. Na de sluitingsdatum waren er 181 dieren ingeschreven. Om diverse redenen werden er helaas een aantal dieren niet ingekooid, wat betekende dat er uiteindelijk 50 hoenders, 68 konijnen en 27 cavia's (van in totaal 19 inzenders) op de diverse keurtafels verschenen. Normaal duurt de konijnen keuring het langst, maar hoender keurmeester de Dooij had nu het grootste aantal dieren ter keuring. Toch nam hij de tijd om een aantal nieuwe hoender fokkers te voorzien van goede adviezen. Na een gezellige en goed verzorgde lunch keurde de Dooij de laatste hoenders en bepaalden de keurmeesters vd Velden en Bakker de winnaars bij de konijnen. Nadat alle resultaten waren vastgelegd volgde de verloting en aansluitend de prijsuitreiking. Onze nieuwe voorzitter Arjon de Geus reikte de prijzen uit aan (oa) Ton Knoot (winnaar bij de grote hoenders), Bas Oskam (winnaar bij de dwerg hoenders) , Wim van Dongen (winnaar bij de konijnen), Hennie Engels (winnares bij de cavia's) en Marit de Geus (Jeugd kampioen) Diverse andere leden gingen ook met een beker naar huis voor hun mooie dieren.

DSC03217 DSC03218 DSC03221 DSC03229 DSC03227

Met een grote groep werd er daarna opgeruimd en in een half uurtje was de locatie weer zo leeg en opgeruimd als we die vrijdagavond aantroffen. Deze locatie is een perfecte plek voor een keuring, oa vanwege de mooi lichtinval en de grote ruimte (zowel binnen als buiten). Onze grote dank gaat dan ook weer uit naar de familie Preesman voor het beschikbaar stellen van deze locatie, 

Volgend jaar wordt er een gezamenlijke jongdierendag georganiseerd en gezien de goede samenwerking die er nu al plaatsvindt bij het opzetten, keuren en afbreken zal ook dat vast een succes gaan worden.

 Alle winnaars op een rijtje:

Kampioen Konijnen

Wim van Dongen

Satijn

Mooiste Konijn A-klasse

Wim van Dongen

Satijn

Mooiste Konijn B-klasse

Adrie Breure

Wener kleur

Mooiste Konijn C-klasse

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste Konijn C-klasse op 1 na

Ad van Dongen

Alaska

Mooiste Konijn D-klasse

Corwin van der Mark

Kleurdwerg kleur

Mooiste Konijn D-klasse op 1 na

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste Konijn E-klasse

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste Konijn E-klasse op 1 na

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste konijn jeugdlid

Marit de Geus

Ned Hangoordwerg

     

Kampioen Cavia’s

Hennie Engels

Normaalhaar zwart

Mooiste cavia A-klasse

Hennie Engels

Normaalhaar zwart

Mooiste cavia B-klasse

Hennie Engels

Normaalhaar zwart

Mooiste cavia C-klasse

Jolanda de Zwart

Normaalhaar solid silver agouti

 

 

 

Mooiste hoender 2016 Arjon de Geus  
Mooiste grote hoender Toon Knoot Leghorn
Mooiste grote hoender op 1 na Toon Knoot Leghorn
Mooiste dwerghoender  Bas Oskam Barnevelder kriel
Mooiste dwerghoender op 1 na Arjon de Geus Grubbe baardkriel

    

Verslag Gezamenlijke Jongdierendag 2018

Klik hier voor een foto impressie

Gezamenlijke jongdierendag vier Hoekschewaardse kleindierenverenigingen een groot succes.


De afgelopen jongdierendag zal vast geschiedenis schrijven in de boeken van de vier kleindierensportverenigingen. Voor het eerst worden de dieren van alle leden op één locatie bijeengebracht om te worden beoordeeld door de keurmeesters. Hoenders, konijnen, cavia’s en sierduiven bevolkten de loods van Fam. Verbaas in Oud-Beijerland. De sfeer was direct geweldig en de hulp ongekend groot om deze show te laten slagen. Maar liefst 260 dieren waren in alle pracht te bewonderen.

Er is geen enkele, maar dan ook geen enkele wanklank gehoord. Verschillen bestuursleden uit de omtrek en geïnteresseerde fokkers bezochten de show om onze organisatie en de dieren te bewonderen.

Als commissie vinden we dat we geen namen moeten noemen, omdat ieder zijn eigen bijdrage levert. We kunnen er echter niet onderuit om enkele mensen die zich bijzonder hebben ingezet, hier te vermelden. Allereerst Hanny en Gert voor de administratieve handelingen en Fam. Verbaas voor het beschikbaar te stellen van de locatie. Ook zullen we ons jeugdlid Marith (met een H, volgens haar) te kort doen als we haar niet zouden noemen voor haar hulp in de keuken.
 

In een verslag horen natuurlijk ook de kampioenen worden genoemd.

 

Kampioen grote hoenders:     C.P. Preesman
Kampioen dwerg hoenders:   A. de Geus
Kampioen konijnen:               comb. Engels
Kampioen cavia’s:                 R. Streefkerk
Kampioen sierduiven:            H. Kooijman

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag waar de gezelligheid hoogtij vierde en de catering geweldig was. Volgens de commissie staat er niets in de weg om volgend jaar de tweede gezamenlijke jongdierendag te houden. 

 

Namens de commissie,

Adri Breure
Henry van den Herik
Els van den Herik
Jan Engels
Wim van Dongen.