Voorjaarskeuring 2012

Het bleef lang stil met inschrijvingen voor de voorjaarskeuring. Net als vorige jaren was er niet veel animo voor een voorjaarskeuring, maar toch werd het minimum van 25 dieren per diergroep gehaald en ging de keuring door voor konijnen en cavia’s. 

Er werden in totaal 76 dieren ingeschreven, waarvan 41 konijnen en 35 cavia’s. Voor hoenders is deze tijd ongunstig, omdat de hanen bij de hennen zitten en de dames daar niet bepaald mooier van worden. Niemand schreef dus in.

 

Op vrijdagavond de 13e werden de kooien opgebouwd, wat anders werd dan op tekening gepland was vanwege de kooiverwisseling tussen 3 bakken en 4 bakken. Zo kon het gebeuren dat een Hangoordwerg lekker ruim in een 3 bak zat. Er was nog voldoende ruimte om naast de kooien de vergadertafels te plaatsen, wat weer gunstig was omdat er zo maar één zaal afgehuurd hoefde te worden.

 We begonnen iets na half negen, omdat Toon de keurkratjes en plaatjes vergeten was en dus ‘even’ terug naar huis moest om deze te halen. De keuring schoot lekker op en even 12 uur was alles gekeurd en was het tijd voor soep en broodje. Vooral de caviakeurmeester vond het moeilijk keuren met zoveel topdieren, maar uiteindelijk kwam hij ook tot mooiste dieren uit.

 Zo kon de vergadering op 12.30 uur beginnen. Daar werden diverse dingen besproken zie hiervoor de notulen.

 Na de vergadering, om 13.30, werden de prijzen uitgereikt. Dat was redelijk snel gebeurd omdat de meeste prijzen naar Roel Streefkerk gingen. Hij won alle 4 de bekers bij de cavia’s, had het mooiste konijn en de mooiste op 2 na. De andere bekers waren voor Jan Engels {mooiste op 1 en op 3 na konijn} De beker voor beste jeugdlid was voor Jeffrey Komttebed.

 Hierna werd gezamenlijk nog even opgeruimd.

 Er zal in de komende ledenvergadering moeten worden gesproken of deze keuring nog wel voor herhaling vatbaar is gezien de lage opkomst/interesse.