Jongdierenkeuring 2012

De jaarlijkse jongdierendag werd dit jaar op een andere locatie gehouden. Half juli kregen we een telefoontje dat ‘de Ouwe School’  per 1 september gesloten zou worden, dat was een grote schok, want wat gingen we nu doen met de Jongdierenkeuring. Gelukkig was Cees v Heesen bereid om ons zijn loods te laten gebruiken. En dat nog wel zonder kosten, een groots gebaar. Er was een weer groot aantal dieren ingezonden, wel 178 stuks verdeeld over 45 hoenders, 99 konijnen en 34 cavia’s. De keurmeesters hadden zodoende dus flink wat dieren te bekijken.

 Al op vrijdagavond bleek dat GKC een vaste groep helpers heeft en de kooien stonden dan ook in rap tempo op hun plaats, geheel volgens de tekening. Ondanks een andere locatie was er weer snel opgebouwd, een echt goed functionerend team. Ook de appeltaart was er weer, wat zeer goed onthaald werd. Roel bedankt!

Op zaterdag kon er om 8 uur ingegooid worden en rond 9 uur opende voorzitter Toon de keuring. Ook al was de hoenderkeurmeester er toen nog niet. Hij bleek nog onderweg te zijn. Dhr. Tieleman keurde de konijntjes van de maanden januari, februari en april. Dhr. Adriaans nam de maanden maart, juni en juli voor zijn rekening. Ook dhr. v Buren had het druk, er waren veel cavia’s te keuren, waarbij hij de hulp kreeg van ons ‘caviateam’ Hennie en Roel. Rond half 10 was ook de hoenderkeurmeester eindelijk aangekomen, na een halve wereldreis, want hij was behoorlijk op zoek geweest naar de Zuiddijk. De keuring was een gezellige bijeenkomst van inzenders, maar ook kwamen er leden langs die niet ingezonden hadden om gewoon even bij te kletsen met andere leden en keurmeesters. Iedereen was zeer tevreden met de nieuwe locatie, al was voor sommigen het mobiele toilet (mogelijk gemaakt dankzij sponsor Vermeulen klusbedrijf) een hele onderneming.

Ondanks het grote aantal dieren waren rond de lunch alle dieren gekeurd, zodat na het eten de kampioenen konden worden bepaald. Rond 14:30 konden de prijzen uitgereikt worden.

Henry v/d Herik werd kampioen bij de konijnen. Roel Streefkerk was de grote winnaar bij de cavia’s. Cor Donkersloot won de prijs bij de grote hoenders en Jens de Geus bij de dwerghoenders. Zie voor details de uitslagtabel.

Het opruimen was weer een gezellige boel en het bleek dat het gezegde ‘Vele handen maken licht werk’ nog steeds opgaat. Al snel was er niets meer te zien van dieren, kooien en zaagsel.

Iedereen hartelijk dank voor zijn hulp om ook van deze JongdierenDag weer een leuke, gezellige en dus zeer geslaagde dag te maken.