Wintertentoonstelling 2012

Ook dit jaar hielden we de jaarlijkse Wintertentoonstelling weer in de kassen van de familie Preesman. Deze prachtlocatie was weer gevuld met vele kooien en werd goed bezocht door publiek en fokkers. Na de opbouw van donderdag die weer voorspoedig liep werden 309 (97 hoenders, 169 konijnen en 43 cavia’s) dieren in de kooien gebracht. 

De keuring vrijdag begon om half 9, maar alle keurmeesters waren er al eerder om onder genot van koffie en een broodje even te kletsen over de dieren hier in de kooien. De meeste keurmeesters hadden al 180 km gereden om hier te komen.

Voor de lunch waren alle dieren door de keurmeesters bekeken, waarna na de gezamenlijke lunch alleen de kampioenen bij de konijnen nog gekozen moesten worden. Dat was nog een hele klus, want de kwaliteit was hoog volgens de heren.

Op vrijdagavond was het gezellig druk met fokkers die hun resultaten kwamen bekijken en publiek wat de kou getrotseerd had om toch naar onze dieren te komen kijken. Het rad draaide prima, al slaat de recessie ook in de kleindierensport licht toe. Van de keuken werd ook goed gebruik gemaakt, wat de penningmeester ook weer blij maakte.

Op zaterdag was het publiek vanaf 11 uur weer in de kassen om al het moois te aanschouwen. Het was de hele dag gezellig druk, maar vooral later op de middag was het wel minder druk dan vorige jaren.

De prijsuitreiking was om 16.30 uur. De kampioen bij de konijnen was Jaap den Tuinder met een Kleurdwerg, bij de dwerghoenders won Arjon de Geus. De grote hoenders werd gewonnen door Hanny Kruijthoff. De caviaklassen werden gewonnen door Roel Streefkerk en hij was dus ook de overall kampioen cavia’s.

 

Na de tentoonstelling werden de dieren weer uitgekooid en gingen de meeste fokkers weer op huis aan. Toch bleef er een grote groep na om de boel ook weer opgeruimd en schoon achter te laten voor de familie Preesman. Dit werd zeer op prijs gesteld en de erwtensoep van Mevr. Den Tuinder na afloop smaakte dan ook weer heerlijk. Ook werd er genoten van de hapjes die Els van der Herik had gemaakt. Vooral het gevulde stokbrood was weer zo weg gegeten.

 

 Ook dit tentoonstellingsjaar sluiten we dus af met een goed gevoel en we hopen ook volgend jaar dit weer te evenaren en miscchien wel te overtreffen, want er hebben zich twee nieuwe leden aangemeld.