Wintertentoonstelling 2009

Ook dit jaar hielden we de jaarlijkse Wintertentoonstelling weer in de kassen van de familie Preesman. Deze prachtlocatie was weer gevuld met vele kooien en werd goed bezocht door publiek en fokkers.

Na de opbouw van donderdag werden 243 (63 hoenders, 139 konijnen en 41 cavia’s) dieren in de kooien gebracht. De uitnodiging aan de zustervereniging Nut en Sport leden werd door enkele gebruikt om ook eens bij ons te komen meedoen, wat inhield dat we de grootste show van de Hoeksche Waard hadden.

 De keuring vrijdag liep voor de konijnen wat stroef. Door de nieuwe puntenkeuring zijn keurmeesters langer bezig per konijn, wat inhield dat de hoender- en caviakeurmeesters al met de lunch hun dieren gekeurd hadden en de konijnen pas na drie uur klaar waren. Dit zorgde voor wat vertraging in de aanmaak van de catalogus maar gelukkig kon deze, dankzij Businessprint, toch die avond gewoon aan de fokkers worden doorgegeven.

Op vrijdagavond was het gezellig druk met fokkers die hun resultaten kwamen bekijken en publiek wat het barre weer getrotseerd had om toch naar onze dieren te komen kijken. Het rad draaide dan ook goed en dat maakt ook onze penningmeester weer blij.

Op zaterdag was het publiek vanaf 10 uur weer in de kassen om al het moois te aanschouwen. Het was de hele dag gezellig druk ondanks dat het weer dit jaar bar en boos was en de regen met grote hoeveelheden uit de lucht kwam. Er was dit jaar ook een leuk stukje (met foto) geschreven geplaatst in het AD en dat was natuurlijk ook goed voor de belangstelling.

De prijsuitreiking was om 16.15 uur. De kampioen bij de konijnen was Wim v Dongen, bij de hoenders Hanny Kruijthoff en de caviaklassen werden gewonnen door Roel Streefkerk De uitgebreide prijzenlijst staat elders op deze site.

Volle aandacht bij een keuringCavia keurmeester SchopOverzicht van de showKonijnen kerumeester 'van het End'Konijnen kerumeester NederpeltKonijnenkeurmeester 'de Klein'De certificatenDe prijzen wachten op de winnaarsEen gezellige drukteWinnaars van de hoofdprijzen

Na de tentoonstelling werden de dieren weer uitgekooid en gingen de meeste fokkers weer op huis aan. Toch bleef er een grote groep na om de boel ook weer opgeruimd en schoon achter te laten voor de familie Preesman. Dit werd zeer op prijsgesteld en de erwtensoep van Mevr. Den Tuinder na afloop smaakte dan ook weer heerlijk. Ook werd er genoten van de hapjes die Els van der Herik had gemaakt.

Ook dit tentoonstellingsjaar sluiten we dus af met een goed gevoel Na een geslaagde gezamenlijke Jongdierenkeuring met Nut en Sport was ook de Wintertentoonstelling een groot succes. Wat wil een Kleindierensport vereniging nog meer?

PS: Misschien zijn er nog fokkers die ook graag lid willen worden van onze club. Neem dan contact op met het secretariaat.