Huisdierenkeuring op de Kinderboerderij 2009

Bij aankomst op de kinderboerderij op het recreatieoord Binnenmaas werden we hartelijk verwelkomd door Robin. Hij bood ons wat te drinken aan. Hanny en ik installeerden ons achter twee tafels met een keurplank, een konijnenencyclopedie en een kippenencyclopedie. We hadden ook een borstel en nagelknipper meegenomen en natuurlijk onze folder om aan mensen mee te geven.

We hebben de poster voor de Wintertentoonstelling opgehangen en de attenties van diervoederhandel   Blijdorp klaargezet. Dit was een tasje met zijn opschrift, een zakje chips en boekjes met gezondheidstips voor huisdieren. Ook de certificaten lagen klaar. Iedereen kreeg een certificaat mee met daarop beoordelingen voor conditie, reinheid, kop, benen, gebit, pels. Ook was er ruimte voor algemene opmerkingen. Het eerste diertje was een driekleur Hollander met een redelijk mooie tekening. Deze eigenaar had ook nog een diertje uit hetzelfde nest bij zich met een zgn. leeuwenkopje. Ieder jaar weer blijkt dit onder leken de meest populaire verschijning te zijn. Ook vandaag weer meerdere dieren met lange haren tussen de oren en bakkebaarden. Tussen deze kleinere dieren verscheen plots een mooie gele Vlaamse reus. Een mooi rasdier waarvan de kleur iets zachter mocht. De eigenaren maakten zich wat ongerust over de de duur van de verharing. Zover ik kon waarnemen was hier niets mis mee. Bij een Nederlandse Hangoordwerg met japannertekening viel op dat deze bijna open voetzolen had. Zag er wat zorgelijk uit. Ook onbehaarde voetzolen had een dalmatiner Rex. Dit was echter verder een mooi verzorgd rasdier met helaas wat te weinig zwarte stippen als lichaamstekening. Bij de verschillende cavia’s viel op dat bijna alle verzorgers dachten dat ze op moesten passen met te veel eten geven. Ook was niet iedereen op de hoogte van het belang van vers fruit. Er zijn deze middag twee fotograven langs geweest voor de website van 'mooibinnenmaas.nl' en voor de Schakel. Op de website van mooibinnenmaas.nl staan ook wat foto’s en een verslag. Als blijk van waardering kregen Hanny en ik( Toon) voor onze inbreng een cadeaubon van de Kinderboerderij te besteden bij Blijdorp diervoeders.

Een KeuringToon keurt een konijnDe locatieNog even in de wachtkamerEven de onderkant bekijkenDe onderkantDe OnderkantEen cavia op de keurplankEen konijn wordt gekeurd