Gezamenlijke JongDierenKeuring 2009

Op 12 september werd de eerste gezamenlijke jongdierendag gehouden. In samenwerking met Nut en Sport werd op het Kleindierenhof in Oud Beijerland deze jongdierenkeuring gehouden. Er waren 185 dieren ingeschreven waarvan 31 hoenders,26 sierduiven,34 cavia’s en 94 konijnen. Wel iets minder dieren dan gehoopt.

 Om 9 uur zaten alle dieren in de kooien en kon de keuring beginnen. Er hing een gezellige sfeer en ook vond redelijk veel publiek de weg naar de kooien. Al voor de lunch waren de sierduiven en hoenders gekeurd. De cavia’s en konijnen namen iets meer tijd in beslag maar ook daar ging de keuring verder voorspoedig. Rond 15:00uur was het tijd voor de prijsuitreiking.

Bij de konijnen won W v Dongen de ‘grote’ prijs als kampioen konijnen.

Op een jongdierenkeuring worden de konijnen per geboortemaand gekeurd , per maand wordt het mooiste dier gekozen. Van de maanden januari en februari waren de Pooltjes van dhr M Vos de mooiste, van maart kwam de Satijn van W v Dongen er als beste uit terwijl het mooiste dier uit april een Hollander van Jelle Knoot was . De maanden mei en juni worden samengevoegd tot een categorie waar de Hollander van R Visser de mooiste was.

De Hollanders van R Visser en Jelle Knoot kregen nog meer prijzen, namelijk de mooiste tekening dier en het mooiste konijn van een jeugdlid.Bij de hoenders   won de Ancona van dhr Sonneveld , de Wyandotte kriel van R Voogd werd bij de dwerghoenders als mooiste gekozen. Ook dit jaar waren de cavia’s van R Streefkerk (alias Combinatie Schuring) weer van een aparte klasse. Hij won dan ook alle prijzen in zowel de A,B en C klasse.

De sierduiven zijn normaal gesproken niet te vinden bij GKC, maar vanwege de gecombineerde keuring komen ook zij in dit verslag voor. Wilco v/d Mark ging met de beker voor de mooiste sierduif naar huis.

 

Vruchtbare samenwerkingShow overzichtShow overzichtShow overzichtEen duif met een parasol?Een vleigtuig?Tijd voor een goede discusseoCloseUpBovenaanzicht van een konijnDe verlotingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingprijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingPrijsuitreikingen nu uitrusten

Dit was de eerste keer dat beide verenigingen samen een keuring organiseerden en ik denk dat ik mag zeggen dat dit in goede harmonie is verlopen. Ook uit de resultaten van de enquête (die door 25 personen ingevuld was) bleek dat een zeer grote meerderheid van alle inzenders dit een geslaagd evenement vonden en dat de samenwerking voor herhaling vatbaar was.

Het was een mooie leerzame dag, die door goed weer en een goede samenwerking een succes werd. Kijk naar de diashow voor een sfeerreportage

Volgend jaar dus weer?