Voorjaarskeuring 2009

Op 14 maart 2009 was de voorjaarkeuring gepland in het vertrouwde gebouw ‘D’Ouwe school’. Jammer genoeg hadden vele fokkers ook andere dingen gepland op deze dag want er waren maar weinig inzendingen. Zo weinig dat de hoenderkeuring helemaal werd afgeblazen omdat het voor maar een handje vol hoenders het financieel niet te doen is daar helemaal een keurmeester voor te laten komen.

 

 

De 40 konijnen werden gekeurd door dhr P.C Kroone en de 33 cavia’s door dhr D Zwaan. Om 9 uur begonnen de heren met keuren en om 12 uur waren alle dieren beoordeeld en de winnaars bekent.

Na de gezamenlijke lunch werd in de andere zaal de ledenvergadering gehouden. Meestal heeft juist de voorjaarsledenvergadering de meeste aanwezige leden maar dit jaar waren er maar 5 leden en 4 bestuurleden. Wat inhield dat de vergadering redelijk snel verliep, ook al omdat er weinig te vertellen was. Het financiële verslag en verslag van de kascontrolecommissie werden goedgekeurd en zo ook de verslagen van Wintertentoonstelling en Hoekse waard show.

Verder werd geconstateerd dat de samenwerking van GKC en Nut en Sport richting gezamenlijke Jongdierendag voorspoedig verloopt.

Om 14 uur volgde de prijsuitreiking en werd er rap opgeruimd.

Rest mij nog de winnaars te vermelden:

Kampioen konijnen :                                    Ad v Dongen

Mooiste konijn op1 na :                                   Jan Engels

Mooiste konijn op 2 na :                                  Combinatie Schuring

Mooiste konijn van jeugdlid :                            Hugo v/d Berg

De mooiste cavia’s waren zowel in de A,B en C-klasse van Combinatie Schuring.

Hopelijk word de voorjaarskeuring van 2010 weer beter bezocht, maar 2009 was toch een gezellige en leerzame dag.