Wintertentoonstelling 2008

De wintertentoonstelling is weer voorbij en we mogen terugkijken op een geslaagd evenement. Op donderochtend waren er veel vrijwilligers al vroeg op, om te helpen met de opbouw. Om 12 uur stond het grootste gedeelte dan ook al keurig op zijn plek , alleen nog wat kleine zaakjes afwerken en de show kon beginnen.

Om 18.30 uur kon er ingekooid worden en al gauw zaten de meeste kooien vol. Inderdaad, de meeste kooien vol want door omstandigheden waren er van twee inzenders geen inschrijfformulieren aangekomen en moesten er dus nog in allerijl kooien bijgehaald en geplaatst worden. Gelukkig konden alle dieren geplaatst worden wat wel inhield dat bij de hoenders een wat vreemde kooinummering ontstond.Dierenarts Brasker keurde alle dieren goed en dus kon de show echt beginnen!

Op vrijdagmorgen vroeg waren de keurmeesters al ter plaatse en kon de keuring starten. Keurmeesters Apperloo, de Groot en Geerts begonnen met goede moed. Dhr Wagenaar kwam iets later omdat hij van het station afgehaald moest worden.

Rond lunchtijd waren bijna alle dieren gekeurd en was alleen Dhr Wagenaar nog niet helemaal klaar  Maar na de lunch konden de meeste keurresultaten in de computer worden gezet en nadat alle cavia‚Äôs gekeurd waren konden de resultaten bij de drukker worden afgeleverd voor de catalogus. Intussen waren Wim v Dongen en Toon Knoot begonnen met de rassenprijs-dieren te fotograferen.

Overzicht van de tentoonstellingKeurmeester Apperlo in actieKeurmeester Geerts in actieKeurmeester de Groot in actieKerumeester Wagenaar in actieDe prijzenkastKampioen konijnen: Wim van DongenCavia Kampioen RoelKampioen Dwerghoenders: Thijs KabelAlgemeen kampioen Hoenders: Hanny KruijthoffJeugd kampioen Konijnen: Hugo van den BergJeugdkampioen, Jos de GeusKampioen C-klasse konijnen: M. Keizer

Op vrijdagavond kwamen de fokkers kijken naar hun resultaten en ook veel publiek was aanwezig om al deze prachtdieren te bewonderen. Het Rad van Avontuur draaide lekker en er hing een gezellige sfeer. Zaterdagochtend begon het publiek al gauw ons tentoonstellingsgebouw te vinden en was er de hele dag een gezellige drukte. Zaterdagmiddag was de prijsuitreiking waarvan de prijswinnaars elders op de website vermeld zijn. Ook de rassenprijzen vielen in goede aarde en waren een mooie aanvulling op de prijzenkasten van de fokkers. Na de prijsuitreiking was het een gezellige boel met vele opruimers en deze werden dan ook beloond met de befaamde erwtensoep van mevr den Tuinder. Om even na achten werd de kas weer opgeruimd afgesloten door dhr Preesman en hadden we weer een mooi en gezellig weekend beleefd.

Rest mij ieder die geholpen heeft hartelijk te bedanken en we hopen dat we dit volgend jaar weer kunnen doen met een zelfde succes als in dit jaar.