Jongdierenkeuring 2008

Op 13 september werd onze jaarlijkse JongDierenKeuring weer gehouden in het inmiddels vertrouwde gebouw ‘De Ouwe School’. Er waren dit keer 135 inschrijvingen, met 65 konijnen, 23 hoenders en 47 cavia’s een leuk aantal dieren. Het was erg gezellig en er was genoeg tijd en ruimte om de keurmeesters van alles te vragen

De gesleten penis bij de konijnen werd besproken en een konijn met een aparte kleurslag werd beoordeeld als ‘gewoon’ een miskleur. Maar wel mooi van bouw dus verder mee fokken. Ook waren er dieren na inschrijving ineens van ras en kleur ineens veranderd, waardoor een Hangoordwerg in een Pooltje kon veranderen en een Blauwe Wener ineens zwart werd. Ook dat kan allemaal tijdens een JongDierenKeuring waar toch het leren centraal staat. Helaas waren er wat weinig hoenders, waarvoor keurmeester Wever toch helemaal uit Groningen was gekomen. Maar ook deze keuring liep naar ieders tevredenheid. Het werk voor de keurmeesters was mooi verdeeld zodat rond 12 uur iedereen klaar was met de keuring en na de lunch de prijsuitreiking kon plaatsvinden.

Als grote winnaar kwam combinatie Schuring (beter bekent als Roel Streefkerk) uit de bus. Hij won alle klasses bij de cavia, was algeheel kampioen bij de konijnen en had de mooiste konijnen uit januari en maart. Een geweldige prestatie! Bij de jeugd was Emma Calleweart goed op dreef. Zij won als beste jeugdlid en had ook de mooiste uit de maand april. Het mooiste ‘tekening-dier’ was voor Jelle Knoot, ook een jeugdlid met een mooie prijs. Het niveau bij de jeugdleden was best goed met vele ZG’s op de beoordelingskaarten. Verder vielen bij de konijnen Adri Breure en Jan Engels in de prijzen. Bij de dwerghoenders gingen beide prijzen naar Piet Koedood met zijn Minorca-krielen en de mooiste hoender was van Hanny Kruijthoff.

Ook bij het opruimen was het gezellig druk waardoor ook ‘de boel’ weer snel aan kant was. Al met al een gezellige en leerzame dag.

Tot volgend jaar, wanneer de eerste gezamenlijke keuring gehouden wordt, samen met Nut en Sport Oud Beijerland.

Een zaalvol hoenders en konijnenZoveel cavias, dus een eigen kamerKeurmeester cavias D. Zwaan(midden)Hoenderkeurmeester J. Wever(links)Konijnenkeurmeester W.C Kok(rechts)Hoenderkeurmeester J. Wever(links)Konijnenkeurmeester A. Tieleman(links)Altijd belangrijk: een sponsor!Er was veel eremetaal te winnenPrijswinnaar bij de hoenders Hanny KruijthoffHandenvol bekers voor Roel Streefkerk, voor cavias en konijnenPrijswinnaar jeugd Hugo v/d BergPrijswinnaar jeugd Jelle KnootPrijswinnaar jeugd Rebecca Smaal