Huisdierenkeuring op de Kinderboerderij 2008

Benieuwd wat ik ditmaal aan zou treffen kwam ik om 12.30 uur aan op de kinderboerderij. De beheerder heette mij hartelijk welkom en bood me een heerlijke kop koffie aan en wees terloops even op de mooie exchequer leghorn hennen die hij had lopen. Opvallend was de mooie gele pootkleur.

Hoewel officieel de keuring om 13.00 uur zou beginnen was het eerste konijn en een fotograaf er al voor die tijd. Zo halverwege de middag kwam er ook nog een tweede fotograaf voor de web-site van het recreatieoord.. Ik zal hier geen opsomming geven van de dieren die passeerden maar slechts een aantal noemen die mij opvielen. Een sulmtaler kriel van 9 jaar die ik voor het derde jaar zag maar wel ieder jaar een andere eigenaar. Een cavia die niet zo van vreemde mensen hield en die me een aantal maal probeerde te bijten. Een kruising tussen een roodoog en blauwoog pool die ik kleurdwerg met ekstertekening heb genoemd. Een Duitse hangoor die twee maanden geleden was gevonden op het hellegatsplein. Voor mij het leukst om te keuren waren een tan zwart met oren 9 cm. Een mooi rasdier wat zeker predicaatwaardig op een tentoonstelling zou zijn. Als een van de laatste kwam er een konijngrijze kleurdwerg van 9 weken oud die getatoeĆ«erd was. Een veelbelovend diertje met een prachtige kop en oren. Hopelijk zien we die nog een terug op een tentoonstelling. Het is altijd weer leuk om te merken hoe geĆÆnteresseerd mensen zijn.

PS: De fotos zijn gemaakt door Viola van der Beek van 'Mooibinnenmaas.nl'. Ook op die site (www.mooibinnenmaas.nl) staat een stukje over deze dierenkeuring.

De jeugd in de wachtkamerToon verteltEn Toon luistertEengezellige drukteOndersteuning van broer AnneZo groot kan de worden?VriendjesKnuffelenCloseUpAandachtige toeschouwers