Wintertentoonstelling 2011

De wintertentoonstelling heeft weer vele fokkers getrokken dit jaar. De 310 inzendingen van dit jaar zijn een record. Zoveel hoenders als nu (wel 114) was ook nog nooit voorgekomen. Met ook nog 154 konijnen en 42 cavia’s moesten er veel kooien klaargezet worden. De 33 inzenders hadden een mooie sortering dieren ingestuurd, iets wat altijd door de bezoekers als zeer leuk gevonden word.

Op donderdag was de vaste ploeg weer aanwezig om de kooien op hun plaats te zetten en rond 13:00 uur was de kas weer omgebouwd in een mooie tentoonstellings ruimte. De dierenarts was ’s avonds bij de veterinaire keuring onder de indruk van de mooie en goed verzorgde dieren.

Omdat er zoveel dieren te keuren waren, begon de keuring als om 8.30 uur. Er waren twee keurmeester bijgeboekt (één voor de hoenders en één voor de konijnen) Zoals altijd waren de hoenderkeurmeesters net voor de lunch klaar en ook de cavia’s waren voor het middageten gekeurd. Bij de konijnen was iets meer tijd nodig, vooral over de keuze van de algemene winnaar werd lang beraadslaagd. Rond 15:00 uur waren echter alle kampioenen bekend. (Onder het menu ‘Uitslagen’ staat de complete uitslag) De fotograven Klaas en Daniëlle waren toen al begonnen om de dieren te laten poseren voor de certificaten. Niet alle dieren werkten daar goed aan mee, stilzitten was er soms echt niet bij.

Op de vrijdagavond was het een drukte van jewelste Vele mensen kwamen de dieren bewonderen en ook de loten vonden flink aftrek. De keuken werd zeer druk bezocht.

Zaterdagochtend kwamen de bezoekers al vrij vroeg weer langs om de dieren te bekijken, waarbij het opviel dat er veel interesse in de hoenders was dit jaar. Toon heeft met vele geïnteresseerden gesproken over het fokken van hoenders. Nu afwachten of dit ook nieuwe leden oplevert. Ook het rad liep fantastisch en zo werd het al snel weer tijd voor de prijsuitreiking. Allereerst werd de fam Preesman bedankt voor het gebruik van deze toplocatie. Daarna werd er stil gestaan bij het afscheid van scheidend voorzitter Ad van Dongen. We hopen dat het mooie canvas doek met een afbeelding van één van zijn Alaska’s een mooi plekje krijgt. Ad bedankt voor je inzet.

Nadat alle bekers en certificaten waren verdeeld, werd er enthousiast opgeruimd. Doordat er veel mensen hielpen, was om 18.30 uur alles opgeruimd en zaten we met ongeveer 26 personen voldaan te genieten van de erwtensoep van Mevr. den Tuinder en de heerlijke hapjes van Els van den Herik.

Kortom een geslaagd en gezellig weekend met mooie resultaten voor de fokkers. Ook de penningmeester ging met een fijn gevoel slapen. Het wordt volgend jaar een weer een uitdaging om dit weekend (minstens) te evenaren.

Rest mij nog iedereen te bedanken voor de fijne samenwerking.