Jongdierenkeuring 2011

Op 10 september is onze jaarlijkse jongdierendag weer gehouden, dit jaar  weer terug op de oude locatie in ‘de Oude School ‘.  Er was een groot aantal dieren ingezonden, wel 179 stuks verdeeld over 46 hoenders, 97 konijnen en 36 cavia’s. De leden hadden dus woord gehouden toen het bestuur bij de laatste ledenvergadering vroeg om dan ook goed in te sturen, nadat er gekozen was om weer alleen verder te showen en de samenwerking met N&S dus stop te zetten. De keurmeesters hadden zodoende dus flink wat dieren te bekijken

Al op vrijdagavond bleek dat GKC een grote groep helpers heeft en de kooien stonden dan ook in rap tempo op hun plaats. Eén lid had zelfs appeltaart meegenomen, wat zeer goed onthaald werd. Roel bedankt!

Om 8 uur kon er ingegooid worden en rond 9 uur open de vervangend voorzitter Toon de keuring. Dhr. Kaats keurde de maanden januari, februari, mei en juni. Dhr Kroone nam de maanden maart en april voor zijn rekening. Er waren dit jaar veel grote hoeders ingestuurd waardoor dhr De Dooij o.a. een flink aantal leghorns te keuren. Dit mede ook dankzij een nieuw jeugdlid. Ook dhr Mac had veel cavia’s te keuren, waarbij hij aangaf dat de kwaliteit behoorlijk hoog lag. De keuring was een gezellige bijeenkomst van inzenders, maar ook kwamen er leden langs die niet ingezonden hadden om gewoon even bij te kletsen met andere leden en keurmeesters.

Ondanks het grote aantal dieren was er rond de lunch al een groot deel gekeurd en kon de prijsuitreiking rond14:00 uur plaats vinden.

Roel Streefkerk was toch wel de grote winnaar met de titel Kampioen Konijnen, winnaar in vele maanden en ook nog alle prijzen in de cavia klassen. Cor Donkersloot won de prijs bij de grote hoenders en Ingrid Kooijman bij de dwerghoenders. Zie voor details de uitslagtabel

Bij het opruimen bleek het dat het gezegde ‘Vele handen maken licht werk’ nog steeds opgaat. Razendsnel was er niets meer te zien van dieren, kooien en zaagsel.

Iedereen hartelijk dank voor zijn hulp om van de JongdierenDag weer een leuke, gezellige en dus zeer geslaagde dag te maken.

 

Mooiste Hoender Cor Donkersloot
Mooiste Hoender op één na Toon Knoot
Mooiste Hoender op twee na Cor Donkersloot
Mooiste Hoender op drie na Toon Knoot
Mooiste Dwerghoender Ingrid Kooijman
Mooiste Hoender jeugdlid Gijs de Kreek
Kampioen Konijnen Roel Streefkerk (Comb. Schuring)
Mooiste Konijn A klasse Roel Streefkerk
Mooiste Konijn B klasse Roel Streefkerk
Mooiste Konijn C klasse Roel Streefkerk
Mooiste Konijn C klasse op één na Toon Knoot
Mooiste Konijn D klasse Roel Streefkerk
Mooiste Konijn D klasse op één na Jeffrey Komttebed
Mooiste Konijn D klasse op twee na Jelle Knoot
Mooiste Konijn Tekening dier Toon Knoot
Mooiste Konijn Jeugdlid Jeffrey Komttebed
Mooiste Konijn E klasse Roel Streefkerk
Mooiste Konijn E klasse op één na Toon Knoot
Mooiste Konijn E klasse op twee na Michel Riedijk
Mooiste Konijn E klasse op drie na Jan Engels
Alle cavia klassen Roel Streefkerk