Wintertentoonstelling 2017

Het was weer tijd voor de Wintertentoonstelling (en gelukkig waren de Hoenders er ook weer bij! 
FotoImpressie

IMG 6864 IMG 6909 IMG 2233 IMG 6824 IMG 2136 c

(klik op de foto voor een vergote weergave)

Zoals altijd begon de opbouw op donderdagochtend, waarvoor de heren Robbemont en Vermaas al voorwerk hadden gedaan. Alle kooien waren namelijk al gehaald wat veel tijdwinst opleverde. Ook hadden we dit jaar een grote groep helpers wat resulteerde in een razendsnelle opbouw.

De kooien werden op donderdag avond gevuld met de ingeschreven dieren. Dat waren er 277 (107 hoenders,125 konijnen en 45 cavia’s). Ondanks enkele absenten was het toch een mooie rits gevulde kooien.

Op vrijdagochtend was het al vroeg een behoorlijke drukte met zes keurmeesters die allemaal hun dieren op tafel namen. Samen met de schrijvers en voordragers   een gezellig en vrolijk gezelschap. Wie vroeg begint is ook vroeg klaar, dus waren met de lunch alle dieren al beoordeeld.  Na de lunch werden de kampioenen uitgemaakt en konden de uitslagen in de computer gezet worden.

Bij de konijnen was er wel een erg klein verschil tussen de Wener van Eef Verbaas en de Satijn van Wim v Dongen. Ze kregen dan ook allebei een U maar uiteindelijk won de Satijn nipt. De eindjurering met gesloten briefjes werkte nu ook weer prima.

Keurmeester v/d Hoek vond de grote groep Leghorns in Porseleinkleurslag erg leuk, iets wat hij niet zo vaak tegen komt, en de vrolijke kleurtjes van alle Belgische krieltjes spraken de krielenkeurmeester v/d Wal erg aan.

Dit jaar hadden we voor het eerst de prijsuitreiking op de vrijdagavond gepland. Daardoor waren er veel fokkers, maar kwamen er ook veel andere belangstellenden langs en werd het een gezellige drukte.  De prijswinnaars ontvingen hun bekers, enveloppen met waarde cheque, Havens bonnen en KLN-prijzen. En ook het publiek ging naar huis met mooie prijzen van het ‘Rad’.

Na de prijsuitreiking werd voorzitter Arjon de Geus verrast met een oorkonde en speldje voor 25 jaar lidmaatschap van de KLN.

De zaterdag begon met veel interesse van de media aangezien er verslaggevers van het AD en de Nieuwe Revue waren met vele vragen. Ook zij maakten veel mooie foto’s van de dieren en waren erg geïnteresseerd in onze sport. De gedelegeerde van de KLN was ook zeer tevreden met de uitvoering van onze show en was zeer te spreken over de mooie locatie die natuurlijk weer te danken was aan de familie Preesman.

Na de vele gesprekjes van diverse mensen over diverse dieren met diverse bestuursleden was het alweer tijd voor de laatste rondjes ‘Rad’ en de uitreiking van de certificaten. Nadat alles weer was opgeruimd met de hulp van een aantal leden en de kooien weer in de opslag waren gebracht smaakte de erwtensoep van Els en de snackjes extra lekker.

Alweer een wintertentoonstelling tot een goed eind gebracht, wat gaan die dagen toch snel en wat kun je veel bereiken met de samenwerking van de zuster-verenigingen. Zou dat een voorteken kunnen zijn voor komende jaren, de tijd zal het leren.

We gaan (bijna al) weer werken aan de volgende wintertentoonstelling, de keurmeesters zijn alvast geboekt. 

 

Uitslagen WTT 2017

   
Jens de Geus.jpg