Wintertentoonstelling 2015 Verslag

Na een jaartje verplicht over geslagen te hebben door de kippengriep waren we nu extra gemotiveerd om een mooie show neer te zetten. Daarom was het weer leuk om al de kooien donderdag in de locatieruimte te kunnen opstellen volgens de tekening die al van tevoren was gemaakt. Er was al bekend dat er onder de konijnen een griepje heerste, wat ertoe leidde dat er enige absenten waren. Maar om 21.00 uur zaten de kooien genoegzaam vol.

De vrijdag is altijd de langste dag want om half acht was de eerste keurmeester al aanwezig. Dit was dhr de Klein die de vervanger was van de ziek gemelde hr Dijkstra. Zo kon om half negen de keuring lekker op tijd beginnen. De cavia’s waren natuurlijk als eerste gekeurd, de dertig dieren zijn grondig bekeken en de predicaten waren dan ook prachtig.

Ook de 115 hoenders waren al voor de lunch gekeurd en dat was een record aantal dieren dit jaar. Er was dan ook geen kooi leeg wat een mooi gezicht was. Met o.a. 16 verschillende dwerghoenders was het ook voor de keurmeesters een leuke taak.

De konijnen werden dit jaar voor het eerst in de 7 groepen gekeurd wat ook best vlot ging. Na de lunch werden de kampioenen uitgemaakt door middel van puntenbriefjes, wat een eerlijke manier is. Grote winnaar daaruit werd de Alaska van Henry v/d Herik. De C-Klasse werd door Michel Riedijk gewonnen. Ook elke rassengroep had een winnaar, de mooiste op de eigen specifieke klasse kenmerken.

DSC01395 DSC01390 DSC01406

(klik op de foto voor een vergote weergave)

De catalogus kon al lekker vroeg naar de drukker wat voor het secretariaat een grote rust gaf. Ook de dieren die gefotografeerd werden voor de certificaten werkten goed mee. Eén krieltje dacht er anders over, maar rest ging er even mooi voor zitten.

Op vrijdagavond liep de tentoonstellingsruimte lekker vol met fokkers en publiek en het rad kon goed draaien. Het was echt weer een gezellige avond. Ook was een crew van radio Hoekse waard aanwezig, die met leden sprak en waarbij de verslaggever een enthousiast live verslag gaf al lopend tussen de kooien.

Zaterdagochtend was het verrassend dat er een groot stuk in het AD stond, natuurlijk hadden we fotograaf gezien en journalist gesproken maar hadden zo’n groot stuk niet verwacht. Al vroeg was er veel aanloop en zo was het de eigenlijk hele dag. Daardoor werd ook het vakjesbord al sne gevuld, een mooie bijkomstigheid

Zaterdagmiddag werden de laatste rondjes rad gedraaid en werden de prijzen uitgereikt. En dan begint het opruimen, dat lijkt eerst een grote chaos maar binnen twee uur later is de hal weer leeg en schoon. Daarna genoot de ploeg helpers van de erwtensoep van Anja en de heerlijke hapjes van Els.

Om 8 uur ’s avonds gaan de laatste mailtjes en post richting bond en is ook de administratie weer afgerond.

Uitslagen WTT 2015

   
Poster2.jpg