JongDierenKeuring

Alweer is er een nieuw fokjaar aangebroken en dan is de jongdierendag de eerste keer dat de dieren weer op tafel komen. Dit jaar konden we wederom gebruik maken van de hal van Cees van Heesen, een geweldige locatie en zonder kosten! Dit jaar heeft de natuur een beetje tegengezeten bij enkele fokkers, waardoor er minder dieren waren ingeschreven dan vorig jaar. Maar met 135 dieren (31 hoenders, 84 konijnen en 20 cavia’s) was de hal toch mooi gevuld.

Toon begon zijn openingspraatje met een welkomstwoord voor de nieuwe leden Wilbert en Kees. De start van de dag liep iets vertraging op omdat, vanwege afsluiting van Kiltunnel, de konijnenkeurmeesters een heel stuk moesten omrijden. De keuring verliep in een gezellige sfeer en iedereen nam de tijd om de vragen van fokkers goed te beantwoorden.

Rond lunchtijd hadden de kippen en cavia keurmeester hun dieren al beoordeeld. Na de lunch zijn de laatste konijnen beoordeeld en moesten alleen de kampioenen nog bepaald worden. Zodoende kon om half drie de prijsuitreiking plaatsvinden.

De winnaars.

Konijnen Wim Van Dongen A.B en C-klasse
  Jan Engels D-klasse
  R. Streefkerk E-klasse
Grote Hoenders Toon Knoot  
Dwerg Hoenders Arjon de Geus  
Cavia's Hennie Engels A-klasse
  R. Streefkerk B en C-klasse
Konijnen Jeugd Amy Visser  
Dwerghoenders Jeugd Jens de Geus  

Met veel helpende handen werd de boel weer leeggehaald, opgeborgen en schoongeveegd zodat rond 4 uur de hal weer helemaal weer leeg en schoon was.

Rest mij iedereen te bedanken voor hun hulp en we hopen u weer te zien op de volgende keuring, de wintertentoonstelling eind november bij Preesman in de kassen.