Gezamenlijke JongDierenKeuring 2010

Na een in goede harmonie verlopen voorbereiding was er op 11 september alweer de tweede gezamenlijke JongDierenKeuring van GKC en 'Nut en Sport'.

Van de 135 verstuurde vraagprogramma’s, waren er 21 inzenders die in totaal 189 dieren in hadden geschreven. Onderverdeelt in 17 hoenders, 19 duiven, 106 konijnen en 47 cavia´s.

Althans dat was de uitgangspunt op papier. Helaas waren er op de dag zelf enkele absenten vanwege ziekte van dieren of fokker. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Het aantal hoenders en duiven viel dit jaar tegen, dit kwam voornamelijk omdat de meeste dieren nog niet klaar waren om te showen. De reden lag waarschijnlijk in de late en koude voorjaarsperiode, want vele verenigingen hadden hier last van.

De opbouw was op vrijdag en zaterdag om acht uur kwamen de eerste dieren al in de kooien. Na de openingstoespraak van Ad begonnen de keurmeesters de keuring rond negen uur. Omdat er weinig duiven en hoenders waren, was deze keuring snel klaar. De gezamenlijke lunch was gezellig en na deze lunch waren de keurmeester van de konijnen nog even bezig om de laatste dieren te keuren en de winnaars te bepalen.

De verloting was een succes dankzij de leden die met leuke prijzen aankwamen. Dat de meeste prijzen naar de postduiven gingen was hilarisch, maar ja die hadden blijkbaar gewoon veel lootjes gekocht.

Bij de cavia´s was Roel Streefkerk de grote winnaar, maar ook bij de konijnen had hij veel prijsdieren zitten. De winnaar van de konijnen was Wim v Dongen met zijn prachtige satijnen. Maar het mooiste tekeningdier was van Toon Knoot. De hoenderprijs werd gewonnen door dhr Donkersloot en bij de dwerghoenders was Thijs Kabel de winnaar. Bij de jeugd won Jelle Knoot en ontving Jeffrey Komttebed een aanmoedigingsprijs.

Ronald  van der Heiden, sierduivenDhr. Donkersloot, HoendersThijs Kabel, dwerghoendersWim van Dongen, Satijn konijnRoel Streefkerk, Konijnen en CaviasAdrie Breure, Wenertoon Knoot, tekening dierJelle Knoot, Konijnen jeugdJeffrey Komttebed, Aanmoedigingsprijs Jeugd

Er waren veel mensen tussen kooien het pan style="mso-spacerun:yes"> was een gezellige dag, ook omdat er veel mensen vanaf de jaarmarkt toch bij onze dieren kwamen kijken

Alles was al snel weer opgeruimd , dankzij de hulp van velen.

Tot volgend jaar