Wintertentoonstelling 2018

De Wintertentoonstelling zit er weer op, wederom een zeer geslaagde show

 

DSC04930 DSC04941

 DSC04931 DSC04817 

(klik op de foto voor een vergote weergave)

De inschrijvingen kwamen dit jaar laat op gang maar toen ging het aantal dieren snel omhoog en kwamen we op een recordaantal uit van 326 dieren. Het was een heel gepuzzel om de 101 hoenders,162 konijnen en 63 cavia’s zo goed mogelijk in de kooien te krijgen. Ook dit jaar waren de gebroeders Robbemont alweer op pad om alle kooien vanuit Strijen Sas naar de kas van Preesman te transporteren, een flinke klus dit jaar. Op donderdag was de opbouwploeg weer aanwezig om de kooien in rap tempo weer op zijn plaats te zetten onder genot van een kopje koffie en een geintje hier en daar.

Op vrijdag is, zoals elk jaar, Els er alweer vroeg bij om de koffie aan te zetten en om de keurmeesters en hun helpers te ontvangen. Deze waren gelukkig allemaal op tijd en kon de keuring om half 9 beginnen.De keuring verliep ontspannen en voorspoedig. Na de lunch werden de laatste dieren gekeurd en konden de dieren hun predicaten ontvangen. De hoender keurmeesters hadden in overleg de Leghorn van Toon Knoot als eerste gewaardeerd en bij de dwerghoenders was de Barnevelder kriel van Bas Oskam de mooiste. Bij de konijnen was de eindkeuring unaniem, de satijn van Wim v Dongen eerste en de Vlaamse reus van Jaap den Tuinder tweede. De caviakeurmeester vond de goud agouti’s van Roel Streefkerk de mooiste en deze werden dan ook eerste en tweede. De keurmeesters hadden hun taak erop zitten, met cyclaam en bedankje gingen zij weer richting huis. Dhr Tieleman bleef nog gezellig wat kletsen, maar die hoefde ook niet zolang te reizen. Na alles in de catalogus te hebben gezet was Henry v/d Herik aan de beurt om hem te gaan drukken en kon het bestuur de dieren voeren en alles klaarzetten voor de avond. De avond was gezellig druk en er konden diverse rondjes met het rad worden gedraaid.

Voor de prijsuitreiking werd Roel Streefkerk door de voorzitter naar voren gevraagd. Roel is dit jaar 50 jaar lid van GKC, iets wat we niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan. De prijswinnaars haalden daarna hun bokalen op en ook de enveloppen met prijzengeld werden enthousiast ontvangen.

Op zaterdag viel de drukte een beetje tegen, ondanks dat we diverse stukjes in de pers hadden staan. Maar de intocht van Sinterklaas op tv en in diverse Hoeksewaardse dorpen zal daarin meegespeeld hebben. In ieder geval kon het rad nog een aantal ronden draaien tot genoegen van penningmeester Els. De prijsuitreiking werd even licht overgedaan, omdat vrijdagavond beide hoenderkampioenen afwezig waren werden zij nu in het zonnetje gezet, net als de vele certificaat winnaars.

Toen was het alweer tijd om al die 326 dieren uit te kooien en de tentoonstellingsruimte weer net zo netjes op te leveren zoals die er donderdagochtend uitzag. Vele handen maakten daarbij ook deze keer weer licht werk. Rond zeven uur zat iedereen aan de heerlijke erwtensoep van Els en de lekker snacks.

De show van 2018 zit er weer op. Zullen we proberen in 2019 dit recordaantal dieren te verbreken? De keurmeesters voor volgend jaar zijn al geboekt. Houd u 14/15en 16 november 2019 vast vrij want dan gaan we weer van start.

  

Uitslagen WTT 2018