Verslag Gezamenlijke Jongdierendag 2018

Klik hier voor een foto impressie

Gezamenlijke jongdierendag vier Hoekschewaardse kleindierenverenigingen een groot succes.


De afgelopen jongdierendag zal vast geschiedenis schrijven in de boeken van de vier kleindierensportverenigingen. Voor het eerst worden de dieren van alle leden op één locatie bijeengebracht om te worden beoordeeld door de keurmeesters. Hoenders, konijnen, cavia’s en sierduiven bevolkten de loods van Fam. Verbaas in Oud-Beijerland. De sfeer was direct geweldig en de hulp ongekend groot om deze show te laten slagen. Maar liefst 260 dieren waren in alle pracht te bewonderen.

Er is geen enkele, maar dan ook geen enkele wanklank gehoord. Verschillen bestuursleden uit de omtrek en geïnteresseerde fokkers bezochten de show om onze organisatie en de dieren te bewonderen.

Als commissie vinden we dat we geen namen moeten noemen, omdat ieder zijn eigen bijdrage levert. We kunnen er echter niet onderuit om enkele mensen die zich bijzonder hebben ingezet, hier te vermelden. Allereerst Hanny en Gert voor de administratieve handelingen en Fam. Verbaas voor het beschikbaar te stellen van de locatie. Ook zullen we ons jeugdlid Marith (met een H, volgens haar) te kort doen als we haar niet zouden noemen voor haar hulp in de keuken.
 

In een verslag horen natuurlijk ook de kampioenen worden genoemd.

 

Kampioen grote hoenders:     C.P. Preesman
Kampioen dwerg hoenders:   A. de Geus
Kampioen konijnen:               comb. Engels
Kampioen cavia’s:                 R. Streefkerk
Kampioen sierduiven:            H. Kooijman

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag waar de gezelligheid hoogtij vierde en de catering geweldig was. Volgens de commissie staat er niets in de weg om volgend jaar de tweede gezamenlijke jongdierendag te houden. 

 

Namens de commissie,

Adri Breure
Henry van den Herik
Els van den Herik
Jan Engels
Wim van Dongen.